CONSILIUL JUDEŢEAN BUZĂU
SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ BUZĂU
 

Comunicate de presă din 2018

08
iun

INVITAȚIE PENTRU PRESĂ „NUMAI ÎMPREUNĂ PUTEM SALVA ! ARATĂ CĂ ÎŢI PASĂ, DONEAZĂ !”
CAMPANIA DE DONARE DE SÂNGE - SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ BUZĂU
12 - 13 IUNIE 2018

Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău, în parteneriat cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, vă invită să luaţi parte la evenimentul intitulat „NUMAI ÎMPREUNĂ PUTEM SALVA ! ARATĂ CĂ ÎŢI PASĂ, DONEAZĂ ! - Campanie de Donare de Sânge organizată la Spitalul Judeţean de Urgență Buzău.
Evenimentul va avea loc în zilele de 12 şi 13 iunie 2018, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, secţia Urologie, etaj II, camera I, începând cu ora 8.

Vă așteptăm cu drag!

Compartiment Relații Publice,
Adriana Bunilă
24
mai

INTERVENŢIE CHIRURGICALĂ ÎN PREMIERĂ LA SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ BUZĂU

La conferinţa de presă din data de 24.05.2018, care a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, cu privire la cazul medical al unei tinere în vârstă de 17 ani, cu malformaţie congenitală la nivelul feţei, au participat medicii: Dr. Varga Alexandru George - medic specialist Chirurgie Plastică, Dr. Ursăchescu Cosmin - medic primar O.R.L şi Dr. Năstase Florin - medic specialist A.T.I., împreună cu managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău - Ec. Damian Claudiu - şi reprezentanţii mass-media locală şi naţională.
În cadrul conferinţei, cei trei medici au explicat faptul că tânăra a fost supusă unei intervenţii chirurgicale: pacienta prezenta o malformaţie congenitală a piramidei nazale, aspect de nas bifid cu piramidă superioară aplatizată, continuată către vârful nasului ca o şa. A fost necesar un implant de cartilaj, pe care Dr. Alexandru Varga i-a recoltat de la aceeaşi persoană pentru a putea fi folosit pentru înălţarea piramidei nazale, creându-se altfel panta normală a nasului şi simetrizarea narinelor. Intervenţia chirurgicală a durat 5 ore şi a decurs foarte bine, iar pacienta s-a recuperat destul de repede, astfel că după o săptămână a putut fi externată.
Managerul spitalului a ţinut să mulţumească celor trei medici și întregii echipe pentru faptul că au realizat cu succes, în premieră, la Buzău, o intervenţie chirurgicală extrem de dificilă, de reconstrucţie nazală. O altă premieră medicală a avut loc anul trecut, la Buzău şi anume hemiartroplastie bipolară, o intervenţie chirurgicală de protezare, la o pacientă în vârstă de 71 de ani, care s-a realizat cu succes.
Ne dorim ca şi alţi pacienţi să apeleze la serviciile Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău deoarece scopul nostru este să oferim pacienţilor servicii medicale de calitate.

Compartiment Relaţii Publice
Adriana Bunilă


24
mai

Reconstrucţie facială efectuată unei tinere în vârstă de 17 ani, cu malformaţie congenitală la nivelul feţei

Vă invităm astăzi, 24.05.2018, la orele 1300, la conferinţa de presă cu privire la cazul medical „Reconstrucţie facială efectuată unei tinere în vârstă de 17 ani, cu malformaţie congenitală la nivelul feţei” efectuată de o echipă de medici din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău.
10
apr

COMUNICAT DE PRESĂ - Situaţia prezentărilor la U.P.U. şi Maternitate în perioada Sărbătorilor Pascale (06-10.04.2018)

În perioada Sărbătorilor Pascale, la U.P.U. a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău au ajuns 455 de persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale. Cei mai mulţi au ajuns la spital a doua zi de Paşti, s-a înregistrat un număr de 175 de persoane. Au venit pacienţi cu patologie cronică, acutizaţi cu probleme digestive şi respiratorii. Nu au lipsit agresiunile pe fondul consumului excesiv de alcool.

În noaptea de Înviere, la Maternitatea Buzău au avut loc 5 naşteri (2 sex masculin, 3 sex feminin, 2 născuţi prin cezariană, 3 spontan). Prima naştere s-a înregistrat la ora 424, un băiat, născut spontan, cu greutatea de 3,480kg.© 2007 - 2020 Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău
Toate drepturile rezervate
Termeni şi condiţii
Protecția datelor cu caracter personal

20 vizitatori online
ronin