Consiliul Judeţean Buzău
Spitalul Județean de Urgență Buzău

Comunicate de presă 2012

Comunicat de presă privind deblocarea posturilor de medici, asistenți medicali dar și personal administrativ din sistemul sanitar

La solicitările Ministerului Sănătății din luna februarie-aprilie privind deblocarea posturilor de medici, asistenți medicali, personal auxiliar sanitar, Spitalul Județean de Urgență Buzău a propus un număr de 13 posturi de medici și 60 de posturi de personal mediu si auxiliar luând în calcul cheltuielile de personal care să nu depășească 70% din buget.

Având în vedere că pentru toate județele rămân 300 de posturi deblocate evident că și numărul solicitat de noi va fi proporțional mai scăzut. Așteptăm repartizarea posturilor deblocate la nivel de județ și în special la nivelul Spitalului Județean de Urgență Buzău.

Cazurile deosebite care s-au prezentat la UPU-SMURD în perioada 24.02-01.03.2012

În perioada 24.02-01.03.2012 la U.P.U. a Spitalului Județean de Urgență Buzău s-au prezentat 900 de persoane dintre care 273 cazuri au necesitat internare. Față de săptămana trecută când prezentările au fost de 1031 și internările de 265 numărul prezentărilor a scăzut. Proporția internărilor din totalul prezentărilor este de 30,9%. Secțiile cele mai solicitate au fost: A.T.I.-Medicală, A.T.I.-Neurologie, A.T.I.-Nutriție. Au fost înregistrate și 9 cazuri sociale care au suferit diverse forme de degerături, persoane cu vârste cuprinse între 26-84 de ani. Se menține proporția prezentărilor la U.P.U. a persoanelor cu afecțiuni ce nu necesita consult și tratament în U.P.U.

Vă aducem la cunoștință situațiile de cod roșu ce necesită intervenție și tratament în U.P.U.-S.M.U.R.D.:

 • Stopul cardiorespirator
 • Insuficiență respiratorie severă
 • SpO2<90% (saturație cu oxigen)
 • Pacienții sever traumatizați care nu răspund la stimuli verbali
 • Pacienții cu supradozaj medicamentos și FR≤6 resp/min (frecvență respiratorie)
 • Insuficiența respiratorie severă cu respirații agonice sau gasping
 • Bradicardie severă sau tahicardie cu semne de hipoperfuzie
 • Pacienții cu traumatisme care necesită resuscitare volemică imediată
 • Pacienții cu durere toracică, palizi, cu transpirații profuze, T.A.<70mmH (determinată anterior prezentării)
 • Puls slab filiform, FC<30 (frecvență cardiac)
 • Copil hiporeactiv, obnubilat, letargic
 • Pacient areactiv cu halenă etanolică
 • Hipoglicemie cu alterarea statusului mental

Cazurile deosebite ce au fost prezentate în UPU-SMURD în perioada 16-23.02.2012

În perioada 16-23.02.2012 la U.P.U. a Spitalului Județean de Urgență Buzău s-au prezentat 1031 de persoane dintre care 265 de cazuri au necesitat internare. Cele mai multe internări au fost pe secțiile: A.T.I.-Neurologie (accident vascular hemoragie, comă neurologică, accident vascular cerebral), Cardiologie (cardiopatie mixtă, cardiopatie valvulară, angor instabil), A.T.I.-Nutriție (diabet zaharat, comă hipoglicemică), Chirurgie (degerături).

De asemenea, la U.P.U. a Spitalului Județean de Urgență Buzău au mai fost înregistrate 27 de cazuri sociale, dintre acestea doar 8 cazuri au avut nevoie de internare pentru că au suferit degerături grave. Aceștia au vârste cuprinse între 35-78 de ani.

Menționăm că media de 39% a prezentărilor la U.P.U. a fost de 130 de persoane, din care internările au constituit un procent de 25%. Cazuistica privind restul prezentărilor (respectiv 75%), demonstrează că nu au constituit urgențe majore care să se încadreze în codurile de urgență (roșu, galben, verde). Aceste persoane aveau posibilitatea de a se prezenta pentru investigații și tratament de specialitate la celelalte servicii prespitalicești (medic de familie, ambulatoriu de specialitate).

În atenția mijloacelor mass-media

Vă înaintăm atașat Procedura privind accesul mass-media în Spitalul Județean de Urgentă Buzău, cu următoarele precizări:
 • În ceea ce privește permisul de acces din spital, urmează a se completa și depune la Compartimentul de Relații cu Publicul formularul atașat cu reprezentanții desemnați.
 • Formularul va fî datat, ștampilat și semnat de un membru al conducerii instituției și însoțit de o copie a legitimației jurnalistului de presă.

Prezentarea unui set de cereri de încetare a activității prin demisie

Astăzi, 01.02.2012 la Spitalul Județean de Urgență a avut loc o întâlnire de lucru având ca obiect prezentarea unui set de cereri de încetare a activității prin demisie.

În urma analizării cauzelor ce au stat la baza cererilor de demisie, Conducerea Spitalului, Direcția de Sănătate Publică Buzău și medicii din cadrul secției U.P.U. - Dr. Cojocaru Bogdan, Dr. Mazdrag Angela, Dr. Câmpeanu Gina și Dr. Marinescu Anca, aceștia din urmă arătându-și disponibilitatea de a-și continua activitatea conform graficului de lucru.

Comunicat de presă privind persoanele fără adăpost

CENTRUL OPERATIV PENTRU SITUATII DE URGENTA din cadrul Ministerului Sanatatii a dispus procedura pentru prevenirea deceselor prin hipotermie a persoanelor fara adapost cu data de 27.01.2012 pana la finalizarea perioadei de ger estimata la data de 8.02.2012.

Daca in Unitatea Primire Uregnte a Spitalului Judetean de Urgenta Buzau se prezinta persoane fara adapost (cazuri sociale) dar care nu au nevoie de asistenta medicala de urgenta, personalul medical este obligat sa anunte serviciile de ambulanta care vor prelua si transporta aceste persoane la adaposturile special amenajate de catre autoritati.

Serviciile Judetene de Ambulata vor pune la dispozitie in fiecare zi ambulante care sa verifice zonele cunoscute ca fiind frecventate de persoanele fara adapost. In prezent la Spitalul Judetean de Urgenta Buzau au fost aduse 7 persoane fara adapost care nu au necesitat ingrijiri medicale. Ulterior aceste persoane vor fi cazate temporar la Liceul cu Program Sportiv "Iolanda Balas" din Buzau.

Sus