Consiliul Judeţean Buzău
Spitalul Județean de Urgență Buzău

Comunicate de presă 2016

Deschiderea noii Maternități

Secție exterioară a Spitalului Județean de Urgență Buzău

- 19 mai 2016 -

În ziua de joi, 19 mai 2016, la orele 1000, va avea loc transferul din maternitatea veche în sediul noii Maternități - de pe strada Victoriei, secție exterioară a Spitalului Județean de Urgență Buzău. Urgențele vor fi preluate începând cu ora 800, în sediul noii Maternități.

Pentru o bună organizare a activității de transfer, primiri-urgențe, cât și a celei medicale, timp de o săptamână accesul aparținătorilor în noul sediu al Maternității va fi limitat, conform programului de vizită aprobat și afișat.

De asemenea, s-au efectuat peste 40 de teste epidemiologice cu rezultate conforme unei bune desfășurari a activității.

Este un moment de o importanță majoră, cel mai mare proiect de până acum al Spitalului. Alături de celelalte proiecte finanțate de Consiliul Județean Buzău arată că ne îndreptăm spre o normalitate dorită de noi toți. Este în același timp un sentiment deosebit, care arată că promisiunile făcute sunt materializate.

Beneficiind de o investiție totală de peste 18 milione de euro, noua Maternitate corespunde celor mai înalte standarde, fiind în acest moment, una dintre cele mai moderne din țară.

Prelevare de organe la Spitalul Județean de Urgență Buzău

Un bărbat în vârstă de 57 de ani, din Gura Câlnăului, a fost intoxicat marți, într-un incendiu ce a cuprins locuința acestuia, în timp ce încerca să o salveze pe soacra sa, fiind imobilizată la pat. Femeia a decedat la fața locului iar bărbatul a fost resuscitat la fața locului de echipajul SMURD, apoi transportat la U.P.U. a Spitalului Județean de Urgență Buzău, unde a mai prezentat un stop cardiorespirator, resuscitat în U.P.U. ulterior internat pe secția Terapie Intensivă.

Starea bărbatului s-a agravat, acesta intrând în moarte cerebrală. După declararea morții cerebrale, membrii familiei au fost invitați la spital pentru a li se prezenta starea gravă în care se afla pacientul. După ce au luat la cunoștință faptul că pacientul se afla în moarte cerebrală, familia și-a dat acordul pentru prelevarea de organe, astfel încât tatăl lor să poată salva și alte vieți, dându-le altor oameni șansa să trăiască.

Echipa de medici din cadrul Spitalului Județean, formată din dr. Adrian Zoican, - coordonator transplant, dr. Victor Ioniță - șef secție A.T.I., și dr. Cristian Stoica - șef secție Chirurgie Plastică, împreună cu o echipa formată din 7 medici și un asistent medical de la Spitalul Fundeni din București, coordonată de dr. Radu Zamfir, unul dintre eroii supraviețuitori ai accidentului aviatic din Apuseni au făcut posibilă prelevarea rinichilor și a ficatului, acestea ajungând la Spitalul Fundeni, corneea la Spitalul Militar, iar pielea la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală.

Este a treia prelevare de organe efectuată de echipa de Transplant de la Spitalul Județean de Urgență Buzău.

Sus