Consiliul Judeţean Buzău
Spitalul Județean de Urgență Buzău

Şirul evenimentelor frumoase continuă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău

În data de 30 august 2018, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău a avut loc o nouă intervenţie chirurgicală stomatologică unui copil în vârstă de 13 ani, cu autism. Managerul spitalului ec. Claudiu Damian: „Problemele copiilor cu dizabilităţi reprezintă o prioritate pentru noi. Sunt foarte mândru de această colaborare cu medicul stomatolog Marin Bogdan, împreună cu echipa medicală au tratat acest copil cu autism. Vreau să le mulţumesc medicilor pentru faptul că s-au implicat în aceste cazuri deosebite. Este un lucru extraordinar ce se întâmplă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău şi sunt convins că vom avea realizări din ce în ce mai multe şi asta mă bucură foarte mult.”

Dr. Bogdan Marin - medic stomatolog - Andrei este un copil în vârstă de 13 ani, diagnosticat cu autism şi este în tratament de 8 luni de zile la mine, a fost refuzat de mai multe spitale din capitală. Acest copil avea nevoie de o intervenţie chirurgicală de urgenţă, însă costurile unei astfel de intervenţii sunt foarte mari, am decis să apelez la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, unde am găsit sprijin din partea conducerii şi a echipei de medici.

După o primă evaluare medicală medicii l-au diagnosticat cu leziuni odontale multiple. Mai întâi s-a făcut pregătirea preoperatorie a pacientului prevenind în felul acesta posibilele complicaţii. După efectuarea acestei pregătiri, acesta a fost introdus în sala de operaţie. Medicul stomatolog Marin Bogdan Gabriel împreună cu echipa medicală formată din dr. Doinița Radu - medic primar Chirurgie Buco-Maxilo-Facială şi dr. Sabin Bâldea, medic primar anestezist A.T.I. din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău au efectuat intervenţie chirurgicală stomatologică a acestui copil. S-au obturat doi dinţi şi s-a făcut o extracţie. Intervenţia chirurgicală a durat 45 de minute şi a decurs fără probleme, pacientul s-a trezit foarte uşor după operaţie şi a fost ţinut sub supraveghere medicală şi ulterior externat.

Ne bucurăm că astfel de evenimente medicale se întâmplă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, pacienţii au încredere în actul medical şi astfel a crescut adresabilitatea pacienţilor.

Compartiment Relații Publice,
Adriana Bunilă
Sus