Consiliul Judeţean Buzău
Spitalul Județean de Urgență Buzău

Premieră medicală în Ajun de Crăciun

În contextul situației epidemiologice create de noul coronavirus, la Spitalul Județean de Urgență Buzău se pot realiza proceduri intervenționale endoscopice la pacienții care prezintă afecțiuni cronice, în stadiu avansat.

În Ajun de Crăciun, la Spitalul Județean de Urgență Buzău a avut loc o premieră medicală. Este vorba despre două intervenții endoscopice bandare (ligatură) de varice esofagiene la doi pacienți, un bărbat în vârstă de 68 de ani, din comuna Poșta Câlnău, și o femeie în vârstă de 64 de ani, din comuna Glodeanu Siliștea, ambii pacienți cunoscuți cu afecțiuni hepatice.

Zilele trecute, cei doi pacienți s-au prezentat la Spitalul Județean de Urgență Buzău pentru investigații iar medicii au decis să rămână internați pe secția Medicină Internă. Bărbatul B. O., în vârstă de 68 de ani, a fost diagnosticat cu ciroză hepatică cu virus B și varice esofagiene grad IV, iar femeia, G. S., în vârstă de 64 de ani, a fost diagnosticată cu ciroză hepatică cu virus C și varice esofagiene grad IV.

Echipa  chirurgicală, din care au făcut parte Dr. Bostan Cătălin, medic primar Chirurgie Generală și dr. Vicol Dragoș, medic primar Chirurgie Generală - care au competență în endoscopie de diagnostic și intervențională - și cele două asistente medicale din secția Medicină Internă, as. med. Adam Tatiana și as. med. Răpițeanu Ionela, au avut grijă ca ambele intervenții să decurgă fără probleme.

La acest moment, ambii pacienți prezintă o evoluție bună și se află internați în secția Medicină Internă, pentru monitorizare, urmând ca în zilele următoare să fie externați.

Ne bucurăm că astfel de intervenții se pot efectua la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, astfel, vom putea veni în sprijinul pacienților diagnosticați cu varice esofagiene în stadiu avansat.

Compartiment Relații Publice,
Adriana Bunilă

Galerie

Premieră medicală în Ajun de Crăciun
Premieră medicală în Ajun de Crăciun
Sus