Consiliul Judeţean Buzău
Spitalul Județean de Urgență Buzău

Continuă intervenţiile chirurgicale laparoscopice în cazurile grave

În data de 23 ianuarie 2020, la secţia U.P.U.-S.M.U.R.D. a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău s-a prezentat o pacientă în vârstă de 78 de ani, din localitatea Costeşti, care prezenta tulburare de tranzit şi rectoragie. Având în vedere gravitatea cazului, medicul a internat pacienta în secţia Chirurgie Generală, pentru continuarea investigaţiilor (i s-a efectuat CT - torace abdomen şi pelvis şi rectoscopie). După finalizarea tuturor investigaţiilor, pacienta a fost diagnosticată cu tumoră de rect superior.

În data de 28 ianuarie 2020, echipa de medici din care au făcut parte dr. Bostan Cătălin Constantin - medic primar chirurgie generală, dr. Vicol Dragoş Ionuţ - medic primar chirurgie generală, dr. Ilie Alexandru - medic specialist chirurgie generală, dr. Ioniţă Victor - medic primar A.T.I. şi dr. Dragu Iuliana - medic radiolog, au efectuat rezecţia anterioară de rect, cu anastomoză mecanică colorectală pe cale endoscopică acestei paciente.

„S-a efectuat o anestezie clasică pacientei în vârstă de 78 de ani care, nu a ridicat probleme deosebite. Este un lucru remarcabil ceea ce se întâmplă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, se continuă pe un trend ascendent având în vedere că atât în spital cât şi la Maternitatea Buzău se efectuează astfel de intervenţii”, a declarat dr. Victor Ioniță, medic primar A.T.I..

După intervenţia chirurgicală efectuată în data de 28 ianuarie 2020, postoperator, pacienta a avut o evoluţie bună, fără complicaţii. Avantajul în urma intervenţiei laparoscopice este recuperarea mai rapidă a pacientului, faţă de intervenţia chirurgicală clasică.

De asemenea, în data de 29 ianuarie 2020, s-a realizat o intervenţie chirurgicală la un pacient în vârstă de 64 de ani, din Buzău, care a fost diagnosticat cu neoplasm laringian. Echipa de medici condusă de Dr. Ursăchescu Cosmin a efectuat rezecţia completă a formaţiunii tumorale. Postoperator, pacientul are o evoluţie bună, la acest moment el fiind internat pe secţia A.T.I., pentru efectuarea îngrijirilor medicale postoperatorii.

Trebuie să menţionăm faptul că fără sprijinul Consiliului Judeţean Buzău, Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău nu ar fi fost dotat la aceste standarde de calitate; s-au alocat bani pentru modernizarea secţiilor din spital.

Pe această cale, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău mulţumeşte echipelor medicale care au dus la realizarea cu succes ale acestor intervenţii chirurgicale, dar şi Consiliului Judeţean Buzău pentru sprijinul acordat în atingerea acestor standarde de calitate, prin achiziționarea de monitoare și ventilatoare pentru secţia A.T.I. şi Bloc Operator.

Compartiment Relații Publice,
Adriana Bunilă

Galerie

Continuă intervenţiile chirurgicale laparoscopice în cazurile grave
Continuă intervenţiile chirurgicale laparoscopice în cazurile grave
Sus