Consiliul Judeţean Buzău
Spitalul Județean de Urgență Buzău

Compartimentul Dermato-Venerologie, reabilitat la standarde europene

Compartimentul Dermato-Venerologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău a trecut, recent, printr-un amplu proces de modernizare iar pacienții vor fi tratați, de acum înainte, la cele mai înalte standarde medicale.

Investiția a inclus lucrări de consolidare care au condus la reducerea riscului seismic, lucrări de reabilitare termică a clădirii, prin montarea unui termosistem cu vată minerală, lucrări de recompartimentare, reabilitarea scării interioare şi extinderea acesteia, înlocuirea tâmplăriei interioare şi exterioare, refacerea instalaţiilor sanitare, termice şi electrice, refacerea finisajelor interioare, montarea a 8 panouri solare pentru producerea apei calde menajere, montarea a 18 panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice, executarea unei rampe şi a unui grup sanitar pentru  persoanele cu dizabilităţi.

Consiliul Judeţean Buzău a reuşit să obţină fonduri, printr-un  proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3, valoarea totală a investiţiei a fost de 2.030.136,64 lei.

Președintele C.J. Buzău, dl. Petre Emanoil Neagu: „Un nou proiect important pentru buzoieni și pentru Spitalul Județean s-a realizat cu fonduri europene. Compartimentul Dermato-Venerologie a fost reabilitat termic și energetic, iar Consiliul Județean Buzău a avut o contribuție importantă. Îmi doresc ca pacienții și personalul medical să beneficieze de o secție modernă, cu condiții optime hoteliere și de tratament.”

Compartimentul Dermato-Venerologie deţine zece paturi şi oferă servicii medicale (internări de zi, consult Ambulatoriu) pentru pacienţii care se confruntă cu diferite afecţiuni dermatologice. În cadrul Compartimentului Dermato-Venerologie sunt trei medici care oferă consultaţii, investigaţii şi tratament pacienţilor care solicită servicii medicale de specialitate.

Managerul S.J.U. Buzău, Claudiu Damian: „Compartimentul Dermato-Venerologie a fost adus la un standard înalt de calitate prin care ne-am dorit să asigurăm un plus de confort pacienților și un mediu propice personalului medical. Această investiție completează seria lucrărilor de eficientizare energetică finalizate de Consiliul Județean Buzău, iar beneficiile vor fi vizibile pe termen lung, atât din punct de vedere al impactului asupra mediului înconjurător, dar mai ales asupra costurilor, care vor fi mult reduse.”

Directorul medical al S.J.U. Buzău, dr. Ştefania Manolescu: „Erau necesare lucrări la Compartimentul Dermato-Venerologie, având în vedere gradul de uzură al vechii clădiri. Calitatea actului medical este foarte importantă, iar pacienţii trebuie să beneficieze de cele mai bune condiţii iar medicii să îşi desfăşoare actul medical în condiţii optime de lucru.  Doresc să mulţumesc Consiliului Judeţean Buzău pentru că a fost alături de noi şi pentru realizarea acestui proiect atât de necesar pentru pacienţi.”

Dr. Merve Oruç
Dr. Merve Oruç

Dr. Merve Oruç, şefa Compartimentului Dermato-Venerologie, este născută în Turcia, a studiat şcoala şi liceul Cambridge, apoi a urmat cursurile Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, iar rezidenţiatul l-a efectuat la Spitalul Colentina.

La Spitalul Județean de Urgență Buzău, s-a angajat în anul 2021 iar cu data de 1 ianuarie 2022, a fost numită medic coordonator al Compartimentului Dermato-Venerologie.

Dr. Merve Oruç: „Ne bucurăm că locația Compartimentului Dermato-Venerolgie a fost reabilitată şi dotată conform cerinţelor actuale. Din câte am înţeles de la colegii mei, clădirea era foarte veche şi nu era conformă cu standardele actuale. Acum, pot spune că pacienţii au toate condiţiile necesare de tratament, iar actul medical se desfăşoară în cele mai bune condiţii. Pacienţii care se prezintă la noi vin cu diferite afecţiuni, cei mai mulţi dintre aceştia prezintă insuficienţă venoasă cronică, angioedem, dermatită de contact dar sunt şi pacienți care vin pentru eletrocuterizarea leziunilor de etiologie virală.”

Dr. Merve Oruç a ținut să prezinte și câteva cazuri complexe  pe care le-a gestionat în ultimele luni: „Este vorba de un pacient în vârstă de 50 de ani, cu multiple comorbidităţi, care s-a prezentat în secţia U.P.U.-SMURD, în luna octombrie a.c. Am fost solicitată de către şeful secţiei UPU-SMURD, în vederea efectuării unui consult. În urma investigaţiilor efectuate, s-a decis internarea acestuia la secţia Chirurgie Plastică, Compartimentul Dermato-Venerologie fiind la acel moment mutată în incinta Spitalului Județean de Urgență Buzău, clădirea existentă intrând într-un  proces de reabilitare. S-a decis internarea pacientului cu diagnosticul de necroliză toxică epidermică. Pe parcursul internării, pacientul a primit consult: ORL, Oftalmologie, Cardiologie, Gastroenterologie, Chirurgie Plastică, Dermato-Venerologie, Alergologie.

Pacientul a stat internat în spital trei săptămâni, acesta primind tratament şi îngrijiri medicale. Ulterior, pacientul s-a vindecat şi, după o lună de zile de spitalizare, a fost externat vindecat.

Un alt caz despre care o sa vă povestesc este al unei paciente în vârstă de 60 de ani, cu numeroase afecţiuni cardiologice majore, care s-a prezentat la secţia UPU-SMURD în luna martie a.c. Am fost solicitată, în vederea acordării unui consult acestei paciente. În urma investigaţiilor, pacienta prezenta angioedem. De asemenea, pacienta prezenta leziuni eritemato-scuamă-crustoase, cu multiple fisuri sângerânde. Pacienta a fost investigată multidisciplinar (consult Cardiologie, M. Internă, Dermato-Venerologie, Chirurgie Plastică). După finalizarea investigaţiilor, s-a decis ca pacienta să rămână internată la Compartimentul Dermato-Venerologie pentru tratament şi îngrijiri medicale. Pacienta a stat internată în spital 5 zile şi după doar 2 zile de tratament, manifestările s-au remis, ulterior fiind externată vindecată.”

Dr. Adina Pavel
Dr. Adina Pavel

Dr. Adina Pavel, medic în cadrul Compartimentului Dermato-Venerologie, s-a angajat la Spitalul Județean de Urgență Buzău din luna august 2021 şi face echipă cu ceilalţi doi medici. Este din oraşul Brăila şi a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, iar rezidenţiatul l-a efectuat la Spitalul „Victor Babeş”, București.

Dr. Adina Pavel: „Compartimentul Dermato-Venerologie deţine acum o clădire modernă, în conformitate cu standardele actuale. În plus, pacienţii vor beneficia de un mare grad de confort şi de servicii medicale de calitate.”

Dr. Adina Pavel ne-a povestit un caz recent pe care l-a rezolvat cu succes: „Este vorba despre un pacient în vârsta de 22 de ani, diagnosticat cu o dermatită (sindrom cutanat pruriginos, cu evoluție în puseuri, caracterizat prin succesiunea de eritem, veziculaţie, zemuire, crustificare, descuamare și în forma cronică, lichenificare).
Pacientul a fost investigat, ulterior urmând tratament cu antihistaminice po, corticosteroizi iv și topic: toaletate, emoliere și dermatocorticoid. Pacientul a prezentat o evoluție favorabilă imediat după primirea tratamentului.”

Dr. Andi-Cristian Rizoiu
Dr. Andi-Cristian Rizoiu

Dr. Andi-Cristian Rizoiu este medic primar în cadrul Compartimentului Dermato-Venerologie. Născut în municipiul Buzău, s-a angajat la Spitalul Județean de Urgență Buzău în anul 2011, ca rezident, şi din anul 2015, a dat concurs pe post şi a fost angajat pe perioadă nedeterminată. Dr. Rizoiu a fost medic coordonator în Compartimentul Dermato-Venrologie o bună perioadă de timp, mai precis din anul 2015 până în 2022.

Dr. Andi-Cristian Rizoiu a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, iar rezidenţiatul l-a efectuat la Spitalul Colentina, tot din București.

Dr. Andi-Cristian Rizoiu: „Când m-am angajat la Spitalul Județean de Urgență Buzău clădirea Compartimentului Dermato-Venerologie nu corespundea cerinţelor actuale. Mă bucur că s-a reuşit reabilitarea şi modernizarea acesteia, calitatea actului medical este foarte importantă pentru pacienţi iar condiţiile de lucru sunt acum la cele mai înalte standarde.”

Cât de aglomerat este Compartimentul Dermato-Venerologie şi cu ce afecţiuni se prezintă pacientii: „În acest moment, pacienţii care se prezintă la Compartimentul Dermato-Venerologie au patologii diverse, cea mai frecventă fiind insuficienţa venoasă cronică, afecţiune care s-a agravat pe parcursul pandemiei din cauza prezentării tardive la medicul specialist. Sunt nelipsite cazurile de scabie şi sifilis. Odată cu venirea anotimpului călduros, ne aşteptăm la o creştere a numărului de cazuri pentru afecţiunile micotice, ca urmare a frecventării bazinelor cu apă şi o creştere a incidenţei cancerelor de piele, ca urmare a expunerii excesive la soare.”

Compartiment Relații Publice,
Adriana Bunilă

Galerie

Compartimentul Dermato-Venerologie, reabilitat la standarde europene
Compartimentul Dermato-Venerologie, reabilitat la standarde europene
Compartimentul Dermato-Venerologie, reabilitat la standarde europene
Compartimentul Dermato-Venerologie, reabilitat la standarde europene
Compartimentul Dermato-Venerologie, reabilitat la standarde europene
Compartimentul Dermato-Venerologie, reabilitat la standarde europene
Compartimentul Dermato-Venerologie, reabilitat la standarde europene
Compartimentul Dermato-Venerologie, reabilitat la standarde europene
Sus