CONSILIUL JUDEŢEAN BUZĂU
SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ BUZĂU

Sfaturi medicale

11
mai
Dr. Simona Băjenaru
Dr. Simona Băjenaru

Alergiile de primăvară: Rinita alergică

Primăvara este începutul sezonului de alergii. Plantele încep sa înverzească și pomii să înflorească, ceea ce face ca polenul nou existent să fie răspândit în atmosferă, urmând să apară simptomele frecvent întâlnite de persoanele cu alergii. Am rugat-o pe Dna. Dr. Simona Băjenaru, medic primar Alergologie și Imunologie Clinică din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău, să ne răspundă...
02
mar
Dr. Marinescu Dana Gabriela
Dr. Marinescu Dana Gabriela

Despre Postul Paştelui
Recomandări medicale din partea specialistului

Postul Paștelui, care începe astăzi, 2 martie, este cel mai lung si cel mai aspru din posturile de durată întîlnite in Biserica Ortodoxa.  Prin tradiţia sa, Postul Paștelui implică o curăţare a sufletului, dar şi a trupului. Pentru perioada postului, cum intreg organismul trece printr-o perioada delicata - in care este privat de carne, oua, lapte si brânză – este bine să se  țină cont de un set de reguli alimentare care pot fi de ajutor celor care isi doresc sa tina postul corect si sanatos. Dna. Dr. Marinescu Dana Gabriela, medic primar Diabet Zaharat, Nutriţie şi Boli Metabolice din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, a fost de acord să răspundă câtorva  întrebări cu privire la alimentaţia din timpul postului..
16
ian
Dr. Mihaela Neamțu
Dr. Mihaela Neamțu

Bolile reumatice, tot mai frecvente în rândul tinerilor

Deşi sunt considerate boli ale persoanelor vârstnice, bolile reumatice afectează din ce în ce mai mulţi oameni activi, tineri şi chiar copii.
Peste 600 de mii de români suferă de boli reumatice de tip inflamator, informează un comunicat de presă emis de Liga Română Contra Reumatismului.
Bolile reumatice şi musculo-scheletale reprezintă cea mai frecventă formă de boală cronică, afectând aproximativ 1,7 miliarde de persoane la nivel global, cu o creştere de 45% în ultimii 20 de ani, se mai arată în document.

20202018