CONSILIUL JUDEŢEAN BUZĂU
SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ BUZĂU

Sfaturi medicale 2020

Alege să consumi inteligent !

Ananasul ajută la digerarea alimentelor și la întărirea oaselor.

Cireșele conțin cianidina, un antioxidant care protejează corpul împotriva celulelor canceroase.

Strugurii îmbunătățesc nivelul acidului nitric în fluxul sanguin împiedicând formarea cheagurilor de sânge.

Atenție la polenul de Ambrozia !

Societatea Română de Alergologie și Imunologie Clinică (SRAIC) relansează Campania de avertizare asupra alergiei la polen de Ambrozia...

Enterocolita: simptome și tratament eficient

Enterocolita este o afecțiune a tractului digestiv, din ce în ce mai frecventă, atât la adulți, cât și la copii. Aceasta este o afecțiune provocată în principal de bacterii, ciuperci sau virusuri și se transmite pe cale virală. Se manifestă în general prin diaree, vomă și crampe abdominale.

Deși de obicei nu este severă, ea poate avea însă repercusiuni grave la sugari sau bătrâni, deoarece produce deshidratare severă și dezechilibre electrolitice...

Cum se vindecă organismul tău?

Tu ești unicul responsabil pentru starea ta de sănătate! Alegerile pe care le faci zi de zi îți influențează corpul și capacitatea sa de a se vindeca!

Nu e nici secret și nici magie faptul că organismul se poate vindeca singur. Este un mecanism deținut de corpul nostru, ce îi permite să se vindece și să se regenereze fără ajutorul vreunui medicament. Dar asta nu înseamnă că atunci când ai o răceală sau o afecțiune mai gravă aștepți pur și simplu să te vindeci, fără să faci nimic.

Cu cât știi mai multe despre cum funcționează corpul tău, cu atât vei fi mai capabil de a face alegeri ce îți pot oferi o viață mai lungă și mai ușoară, mai sănătoasă. Alimentația,mișcarea și mediul în care trăiești îți pot afecta sănătatea și capacitatea corpului de a se vindeca...

Mâncaţi mai des afine - aceste fructe întârzie îmbătrânirea creierului!

Afinele, se află pe primele locuri în topul fructelor cu cea mai mare concentraţie de antioxidanţi, compuşi care combat îmbătrânirea prematură şi boli grave precum cancerul. Fac parte de asemenea din categoria alimentelor care ajută la conservarea sănătăţii şi tinereţii creierului.

Departamentul de Agricultură al SUA a testat 24 de tipuri de fructe proaspete, 23 de legume, 16 plante şi mirodenii, 10 tipuri de nuci şi 4 tipuri de fructe uscate. Dintre toate, afinele au demonstrat cea mai mare capacitate antioxidantă. Dr. James Joseph, şeful de cercetări de la Laboratorul de Neuroştiinţe din cadrul Universităţii Tufts a numit afinele „fructele creierului” datorită efectelor neuroprotectoare remarcabile pe care acestea le au...

Pepenele galben, o minune pentru sănătate!

Cu un conţinut de 90% apă, albumine, fibre alimentare, potasiu, fier, vitaminele A, B, C, magneziu, fosfor, calciu din belşug şi potasiu, pepenele galben este unul dintre cele mai bune antioxidante, îmbunătăţeşte sistemul imunitar şi reduce riscul atacului cardiac, are acţiune reglatoare asupra apetitului, precum şi efecte vitalizante puternice.

Se consumă în general în stare naturală, dar este la fel de savuros şi sub formă de salate, îngheţată sau dulceaţă...

Cu ce boli te poţi alege dacă mergi la piscină?

Microorganismele aflate în apele dulci de la piscină sau ștrand pot provoca o serie de boli infecțioase. Simptomele cele mai cunoscute sunt diareea, infecțiile căilor respiratorii, ale ochilor, ale urechilor, ale nasului sau afecțiuni cutanate. Cauza infecțiilor o reprezintă de cele mai multe ori înghițirea apei contaminate, însă microorganismele pot invada corpul și la nivelul urechii, al ochilor, al nasului sau prin piele, dacă aceasta are leziuni.

Cei mai expuși bolilor cauzate de apa de la ștrand și de la piscină sunt copiii, femeile însărcinate și persoanele cu un sistem imunitar deficient. Contaminarea apelor are drept cauză contactul cu materiile fecale umane sau animale și apa schimbată la intervale lungi de timp sau tratată neadecvat. Există o doză corectă de substanțe dezinfectante ce trebuie menținută pentru ținerea sub control a înmulțirii microorganismelor...

Acțiunile uimitoare ale propolisului asupra sănătății

Ce este de fapt propolisul?

Propolisul este o substanță preparată de albine din rășina culeasă de pe mugurii şi ramurile tinere de cireș, vișin, plop, mesteacăn, brad, molid, arin, la care adaugă ceară și secreții proprii.

Cu ajutorul propolisului, albinele transformă stupul într-o adevărată cetate, acest preparat fiind folosit ca mijloc de apărare împotriva mucegaiurilor, a microbilor, pentru mumificarea intrușilor din stup (proces ce nu permite putrezirea lor), dar și pentru căptușirea pereților stupului (proces ce nu permite formarea curenților de aer). De asemenea, acțiunea sa antimicotică, bactericidă și bacteriostatică previne îmbolnăvirea albinelor...

Top 5 vitamine esențiale pentru organism

Indiferent de anotimp, organismul are nevoie de minerale și vitamine, ce joacă un rol important în menținerea sănătății. În cazul în care una dintre acestea lipsește, în organism se va crea un dezechilibru și pot apărea fie stări de rău, fie probleme grave de sănătate.

Pe timpul verii, organismul trebuie permanent hidratat și ajutat să reziste temperaturilor caniculare. Din acest motiv, legumele și fructele au multiple funcții, hidratând și oferind vitaminele și mineralele necesare. Iată câteva vitamine esențiale fiecăruia dintre noi...

Rodia - 14 beneficii ale consumului de rodie

Rodia este unul dintre cele mai puternice fructe antioxidante, în compoziția ei găsindu-se de trei ori mai mulți antioxidanți decât în vinul roșu sau în ceaiul verde. Rodia conține antioxidanți puternici precum polifenoli, tanini și antocianini, esențiali pentru sănătatea inimii și a organismului. Ca beneficii pentru sănătate, este o sursă grozavă de vitamine și minerale...

Beneficiile ceaiului verde asupra sănătății

Ceaiul verde este, pe lângă apă, cea mai consumată băutură din lume. Spre deosebire de ceaiul negru, ceaiul verde este nefermentat. Frunzele ceaiului sunt expuse aerului fierbinte care face ca enzima din frunze să dispară și astfel procesul de fermentare nu mai are loc. Ceaiurile verzi au cea mai delicată aromă din toate ceaiurile și sunt considerate a avea mai multe beneficii și aplicații terapeutice decât cele negre...

Cireşele au proprietăţi anticancerigene, antiinflamatoare şi anti-îmbătrânire

Aceste fructe cărnoase şi dulci au un conţinut caloric scăzut. Sunt în schimb o sursă foarte bună de vitamine şi minerale, fibre, antioxidanţi şi mulţi fitonutrienţi importanţi pentru sănătatea noastră. Culoarea lor roşie este dată de antioxidanţii polifenolici cunoscuţi sub numele de antociani (glicozide). Aceşti pigmenţi (care pot fi şi de culoare albastră) se găsesc în numeroase fructe şi legume, îndeosebi în coajă...

Hidratarea - cât, cum și de ce e bine să ne hidratăm corespunzător?

Corpul tău depinde de apă ca să poată să supravieţuiască, aceasta constituie mai mult de jumătate din greutatea ta corporală şi fiecare celulă din organism are nevoie de apă pentru a funcţiona corect, pentru a-şi menţine temperatura, pentru a elimina toxinele şi a transporta nutrienţii...


1 2 3