10 trucuri ca să eviţi răceala şi gripa
Răcelile şi gripa sunt infecții respiratorii ușor de contactat, mai ales în sezonul rece. Te poți feri de aceste afecțiuni...
Răcelile şi gripa sunt infecții respiratorii ușor de contactat, mai ales în sezonul rece. Te poți feri de aceste afecțiuni...
Una dintre cele mai răspândite legume, dovleacul este bogat în antioxidanţi şi vitamine...
Astenia de toamnă este un tip de depresie ușoară care apare odată cu sezonul rece...
Perele sunt fructe delicioase ce conțin apă în proporție de 80%, fibre, acizi organici liberi potasiu, fier și vitamina C...
Un sistem imunitar slăbit lasă organismul vulnerabil la aproape orice tip de boală şi în mod deosebit la cele infecţioase...
După cum bine ştiţi, corpul nostru este 70% apă !Între țesuturi și vasele de sânge există un schimb permanent de lichide. O parte din plasma din sânge traversează vasele de sânge și formează lichidul interstițial aflat în spațiile intercelulare...
Măceșul este o plantă originară din Africa de Nord, Europa și vestul Asiei, care crește la marginea pădurilor, pe pășuni și pe terenurile mai seci, cu precădere calcaroase. Rãspândit prin câmpii, pe dealuri şi la munte, mãceşul este unul dintre cei mai cunoscuţi arbuşti medicinali de pe la noi. Creşte înalt, de 1-3 m, acoperit cu ghimpi, cu tulpini alungite, grupate în tufã. Trandafirul sãlbatic are flori roz sau albe, mari, care cresc fie solitare, fie grupate câte douã sau trei. Măceşele se culeg din iunie până în septembrie, apoi se usucă şi se zdrobesc sau se macină pulbere. Măceşele zdrobite sau măcinate se folosesc la prepararea infuziilor, decocturilor, tincturilor sau a extractelor uscate.
Este foarte bogat în vitamina C (de 20 de ori mai mult decât s-ar afla într-o portocală), ceea ce face din măceș un protector important împotriva infecțiilor virale: gripă, guturai, oboseală...
Pentru a-ți proteja sănătatea mentală, este indicat să încerci să îți ții emoțiile sub control...
Toamna este cel mai potrivit anotimp pentru a te vitaminiza și a-ți întări imunitatea, înaintea sezonului rece.
Legumele și fructele de sezon sunt cele mai bogate în antioxidanți, vitamine și minerale, esențiale pentru sănătatea organismului.
Strugurii negri – Aceste fructe sunt o adevărată minune a naturii, conținând vitaminele A, B1, B2, B6, C, PP și K. Totodată, au minerale benefice, precum potasiu, fosfor, magneziu, fier, calciu și mangan. Strugurii mai conțin cantități importante de aminoacizi, acid tartric și citric...
Cu aroma lor florală și textura delicată, smochinele sunt fructele ce nu trebuie ratate în această toamnă. Supranumite și fructele regilor, acestea erau fructele preferate ale Cleopatrei,..
Mișcarea produce o serie de beneficii pentru sănătate, fizic și mental. Activează mușchii, determină organismul să ardă calorii și îmbunătățește calitatea vieții...
Proprietățile vindecătoare ale plantei de Aloe Vera sunt recunoscute de mii de ani în Africa de Sud, iar egiptenii o numeau „planta minune"...
Avocado este considerat a fi un fruct-minune. Cele mai multe fructe conțin, în primul rând, carbohidrați, dar avocadoul este bogat în grăsimi naturale.
Numeroase studii din ultimii ani au arătat că acest fruct are beneficii extraordinare pentru sănătate. Iată care sunt acestea...
Știai că o cană de cafea pe zi îți poate ajuta organismul să combată cancerul și alte boli periculoase? Citește în continuare pentru a descoperi 6 motive pentru care este bine să bei cafea neagră. Cafeaua este considerată a fi una din cele mai delicioase băuturi din lume. Popularitatea acesteia se datorează aromei sale incredibile și a plusului de energie pe care îl oferă....